VriendenLoterij

Hoofdpartner

In 2016 ontving Museum Catharijneconvent een eerste schenking van de BankGiro Loterij (sinds 2021 VriendenLoterij) voor het Grootste Museum van Nederland. De cheque van maar liefst 925.000 euro maakte het mogelijk om de eerste ‘zalen’ van het Grootste Museum van Nederland te openen met de mooiste kerken en synagogen van ons land.

Een tweede gift van de VriendenLoterij in 2022 maakt het mogelijk om het Grootste Museum van Nederland uit te breiden en het aanbod van religieus erfgoed te verbreden door gebedshuizen uit diverse tradities en tijden toe te voegen.

De VriendenLoterij is hoofdpartner van het project. Op vertoon van de VriendenLoterij VIP-kaart mag je daarom gratis gebruik maken van de audiotour op alle locaties van het Grootste Museum van Nederland.

Dankzij de deelnemers

Dankzij de deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van €143,5 miljoen schenken aan cultuur, welzijn en sport in Nederland . Een aantal hiervan wordt structureel gesteund en ontvangt een bijdrage voor een langere periode, waaronder Museum Catharijneconvent.

In 2024 ontving Museum Catharijneconvent van de VriendenLoterij een bedrag van maar liefst €592.786,- en een met een structurele verhoging van onze meerjarige bijdrage met €50.000,-! Dit helpt ons bij het organiseren van tentoonstellingen en de realisatie van bijzondere projecten. Wilt u ook kans maken op prachtige prijzen en tegelijkertijd goede doelen steunen? Speel dan mee voor het museum!

Door het hele land

De VriendenLoterij zorgt ervoor dat molens, musea en monumenten bewaard blijven. Zo maakte zij de renovaties van het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Deelnemers van de VriendenLoterij zijn verspreid over heel Nederland. De loterij vindt het belangrijk dat de culturele instellingen die een bijdrage ontvangen door het hele land te vinden zijn. Deelnemers van de VriendenLoterij steunen publieksfavorieten als Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo en ook het Grootste Museum van Nederland.