Yunus Emre Moskee, Almelo

Ontdek de verborgen schatten

Yunus Emre Moskee, Almelo

Yunus Emre Moskee, Almelo

Wandelend door Almelo zie je aan de rand van het stadscentrum een witte toren boven de huizen uitsteken. Het is de minaret van de Yunus Emre Moskee. Zodra je de gebedsruimte binnenstapt, bevind je je in een betoverend schouwspel van kleur en licht. De muren zijn versierd met prachtige tegels met bloemenmotieven en eindeloze geometrische patronen. De koepel van de grote zaal is groen gekleurd en vanuit het midden hangt een enorme kroonluchter. Deze schitterende lamp en het patroon in de tegels zijn niet alleen ter decoratie, ze hebben een speciale betekenis.

Openingstijden

Woensdag en donderdag

10.00 - 17.00 uur

Vrijdag

14.00 - 18.00 uur

Zaterdag en zondag

12.00 - 17.00 uur


Gesloten op

Maandag en dinsdag

Kijkkaart

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de moskee hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de kijkkaart die je meeneemt langs alle highlights.

Extra informatie

Entree en kijkkaart gratis

Omdat het tapijt in de moskee een ritueel reine plek is, bedoeld om te bidden, mag de moskee alleen op sokken worden betreden. Er zijn vakjes om de schoenen op te bergen.

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Yunus Emre Moskee?

Met de auto

In de straten rondom de moskee is voldoende parkeergelegenheid.

Met het OV

De moskee ligt op 10 minuten lopen van het NS station Almelo. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Bellavistastraat 30, 7604 AE Almelo
0546 828223

Dagje uit?

Maak je dagje uit compleet en combineer je bezoek aan de Yunus Emre Moskee met een bezoekje aan de Synagoge in Enschede.