Fatih Moskee, Amsterdam

Ontdek de verborgen schatten

Fatih Moskee, Amsterdam

In het centrum van Amsterdam staat de Fatih Moskee. Buiten de muren van de moskee bruist het stadsleven, binnen heersen rust en stilte. Bijzonder aan de Turkse moskee is dat deze is gevestigd in een voormalige katholieke kerk, ontworpen door architect Hendrik Willem Valk. Elementen van de kerk zijn in het interieur van de moskee bewaard gebleven en hersteld. Voordat het gebouw een moskee werd, was het een tapijthal en muziekwinkel. De destijds witgepleisterde muren werden door de komst van de moskee teruggebracht naar de karakteristieke bakstenen muren. Ook verdween het verlaagde plafond, waardoor het opvallende lijnenspel in de gewelven en de kleurrijke glas-in-loodramen weer tevoorschijn kwamen.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag

11.00-17.00 uur

Zaterdag en zondag

13.00-17.00 uur


Gesloten op

Vrijdag

Kijkkaart

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de moskee hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de kijkkaart die je meeneemt langs alle highlights.

Extra informatie

De kijkkaart is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de moskee?

Met de auto

In de buurt van de moskee zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden. Meer informatie over parkeren in Amsterdam vindt u hier.

Met het OV

Vanaf station Amsterdam Centraal kun je met de tram naar de moskee. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Rozengracht 150
1016 NJ Amsterdam