Portugese Synagoge, Amsterdam

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Portugese Synagoge, Amsterdam

Midden in de voormalige Joodse buurt prijkt de Portugese Synagoge. Dit imposante bouwwerk was lange tijd de grootste synagoge ter wereld. Wie binnenstapt in dit gebouw van sobere baksteen, wordt verrast door het ruimtelijke en lichte interieur met blinkende koperen kroonluchters en kandelaren. De kaarsenhouders bieden plaats aan enkele duizenden kaarsen: na al die jaren nog steeds de enige verlichting. Vooral in de koude wintermaanden is dit een unieke ervaring.

Wil je dit meemaken? Bezoek dan een van de maandelijkse concerten waarbij de kaarsen worden aangestoken. Kijk voor meer informatie op de website van het Joods Cultureel Kwartier.

Openingstijden

zondag t/m vrijdag (januari en december)

10:00 - 16:00 uur

zondag t/m vrijdag (februari t/m november)

10:00 - 17:00 uur

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de synagoge hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de synagoge naar de verhalen. Laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Prijzen (incl. audiotour)

Volwassenen €18

Jongeren 13 t/m 17 jaar €9

Studenten en CJP-pas €10

Kinderen 6 t/m 12 jaar €6

Kinderen tot 6 jaar Gratis

VriendenLoterij VIP-kaart Gratis

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Synagoge?

Per auto

Op korte loopafstand van de synagoge zijn diverse parkeergelegenheden, bijvoorbeeld Parking Waterlooplein.

Per OV

De synagoge is te bereiken met metro 51, 53 en 54: halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Amstelstraat. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Mr. Visserplein 3
1011 RD Amsterdam
020 531 03 10

Dagje uit?

Maak je dagje uit compleet en combineer je bezoek aan de Portugese Synagoge met een bezoekje aan de Basiliek van de Heilige Nicolaas.