Synagoge, Enschede

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Synagoge, Enschede

Symbolische mozaïeken, wervelend smeedwerk en prachtige versieringen maken de synagoge in Enschede tot een van de mooiste synagogen van Nederland. Het gebouw werd in 1928 gebouwd naar ontwerp van de Nederlandse architect Karel de Bazel. Het centrale gedeelte omvat twee gebedsruimten - de grote sjoel en de dagsjoel - en de kerkeraadskamer. Een hoogtepunt is de grote sjoel met de negen meter hoge koepel en een enorme bronzen lichtkroon. Mozaïeken van Venetiaans glas bedekt met bladgoud geven de ruimte extra glans. Bijzonder is dat vrijwel het hele interieur, tezamen met de kostbare voorwerpen, ongeschonden de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan.

Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag

11:00 - 17:00 uur

Zondag

11:00 - 17:00 uur


Gesloten op

Vanaf 1 juli zal de Synagoge weer open zijn voor bezoekers. Tot nader order zullen de openingstijden zijn van 11.00-15.00 uur.

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de synagoge hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de synagoge naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Informatie audiotour

audiotour Gratis

Entree volwassenen €6,00

Incl. audiotour

Entree Bank Giro Loterij VIP-kaart €3,00

Incl. audiotour

Entree kinderen tot 17 jaar Gratis

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Synagoge?

Per auto

De synagoge is goed bereikbaar met de auto. Voor de deur is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Per OV

Vanaf station Enschede is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Synagoge. Plan je reis op 9292.nl.