Cenakelkerk, Heilig Landstichting

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Cenakelkerk, Heilig Landstichting

Als je door de groene heuvels tussen Nijmegen en Groesbeek wandelt, verrijst plotseling een fata morgana. Een wit gepleisterd, oriëntaals aandoend gebouw steekt met zijn grote koepel en twee torens boven de bomen uit. Ondanks de oosterse uitstraling gaat het hier wel degelijk om een Nederlands kerkgebouw. Geïnspireerd door een pelgrimsreis naar het Midden-Oosten maakten architect Jan Stuyt en kunstenaar Piet Gerrits aan het begin van de twintigste eeuw in opdracht van priester Arnold Suijs dit rooms-katholieke totaalkunstwerk.

Openingstijden

Donderdag t/m zondag

14.00 - 16.30 uur


Gesloten op

Op donderdag 18 en vrijdag 19 juli is de kerk gesloten.

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de kerk hebben we voor je geselecteerd. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de kerk naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Informatie audiotour

De toegang tot de Cenakelkerk is gratis.

Audiotour €3,-

gratis met VriendenLoterij VIP-kaart of CJP-pas

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Cenakelkerk

Per auto

Heilig Landstichting ligt vlak bij Nijmegen en is met de auto goed te bereiken. Bij de kerk is voldoende parkeergelegenheid.

Per OV

Vanaf station Nijmegen neem je bus 5 (halte Museum Orientalis). Vanaf de halte is het nog enkele minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Pastoor Rabouplein 1
6564 BP Heilig Landstichting
06 53 75 50 70