Grote Kerk, Breda

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Grote Kerk, Breda

Dit vijftiende-eeuwse gebouw heeft iets koninklijks. Het is op initiatief van de voorvaderen van het Nederlandse Koninklijk Huis gebouwd. Hoewel de kerk nu sober, wit en licht aandoet, was hij oorspronkelijk grotendeels beschilderd. Een deel van deze schilderingen kun je nog zien. Met de indrukwekkende beeldhouwwerken, grafzerken, gewelf- en muurschilderingen is de kerk niet alleen een plek voor religie, maar ook een belangrijke plaats voor kunst, geschiedenis en politiek.

Openingstijden

maandag t/m zaterdag

10.00 - 17.00 uur

zondag

13.00 - 17.00 uur

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de kerk hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de kerk naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Informatie audiotour

Buiten evenementen om is de toegang tot de Grote Kerk Breda gratis. De Grote Kerk Breda organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen, waarvoor een toegangsprijs kan gelden en/of waarvoor gereserveerd dient te worden. Actuele informatie kan je vinden op de website van Grote Kerk Breda .

Audiotour gratis

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Grote Kerk Breda?

Per auto

Op korte loopafstand zijn diverse parkeergelegenheden, bijvoorbeeld parkeergarage Centrum Breda.

Per OV

Vanaf station Breda is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Grote Kerk. Plan je reis op 9292.nl.

Dagje uit?

Heb je genoten van deze prachtige kerk? Maak je dagje uit compleet met een bezoek aan de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara in Oudenbosch.