Domkerk, Utrecht

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Domkerk, Utrecht

Midden in het centrum van Utrecht staat een bijzonder gebouw. Hier lijkt de drukte van buiten opeens heel ver weg. Met zijn indrukwekkende hoge bogen en gewelven is de Domkerk een van de middeleeuwse kerken die lijken op de kathedralen die je misschien kent uit Frankrijk en Duitsland. De geschiedenis heeft haar sporen nagelaten in zowel de architectuur als het interieur van het gebouw. De meest ingrijpende gebeurtenissen waren de Beeldenstorm in de zestiende eeuw en een verwoestende windhoos in 1674. Door deze storm stortte het schip van de kerk in. Zo is het Domplein ontstaan, een open plek tussen de kerk en de toren.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

10.00 - 17.00 uur

zaterdag

10.00 - 15.15 uur

zondag

12.30 - 17.00 uur

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de kerk hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de kerk naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de tour die alle highlights aan het licht brengt.

Informatie audiotour

De toegang tot de Domkerk is gratis.

Audiotour €3,-

gratis met VriendenLoterij VIP-kaart of CJP-pas

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Domkerk?

Per auto

Op korte loopafstand van de Domkerk zijn diverse parkeergelegenheden, bijvoorbeeld Parkeergarage Springweg.

Per OV

Vanaf station Utrecht Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen. De Domkerk is vanaf station Utrecht Centraal ook bereikbaar met bus 7 of 8 (halte Janskerkhof). Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Achter de Dom 1
3512 JN Utrecht
030 231 04 03