Soefi Tempel Universel, Katwijk aan Zee

Ontdek de verborgen schatten

Hoofdpartner

Soefi Tempel Universel, Katwijk aan Zee

Je waant je even in een ander land als je in de Katwijkse duinen ineens een glanzende koepel ziet. Een beetje verscholen achter een duin ligt daar de Universel, een tempel met een uivormig dak. De tempel is ontworpen door architect Samuel van Embden. Hij koos ervoor om het gebouw van beton te maken. Toch voelt het van binnen heel warm aan. Licht valt door talloze kleine openingen in de muur en de doorschijnende koepel verspreidt een amberkleurige gloed. Rondom de Universel loopt een stiltepad door de duinen dat eindigt op een plek waar Hazrat Inayat Khan een bijzondere spirituele ervaring had.

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag

13.00 - 17.00 uur

Kijkkaart

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de tempel hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de kijkkaart en laat je meevoeren langs alle highlights die er te zien zijn.

Meer informatie

Toegang is gratis.

Routebeschrijving

Hoe kom je bij de Soefi Tempel Universel?

Met de auto

De tempel is goed bereikbaar met de auto. Parkeren kan op parkeerplaats Zuidduin. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de tempel. Kijk voor parkeertarieven op katwijk.nl

Met het OV

Vanaf Leiden Centraal gaat bus 431 direct naar Boulevard-Zuid in Katwijk. Vanaf daar is het nog 7 minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl.

Contact

Zuidduinseweg 5, 2225 JS Katwijk aan Zee
06 4265 1155