Basiliek van de Heilige Nicolaas, Amsterdam

Ontdek de verborgen schatten

Basiliek van de Heilige Nicolaas, Amsterdam

Tegenover het Centraal Station in Amsterdam vind je dit bijzondere gebouw. Wanneer je ogen gewend zijn aan het wat donkere interieur ontdek je prachtige decoraties, beeldhouwwerken, glas-in-loodramen en vele schilderingen. De kerk is gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw in een periode waarin de katholieken na drie eeuwen onderdrukking weer in het openbaar hun geloof konden belijden. De architectuur en inrichting laten dit met trots zien. Het is een samensmelting van verschillende bouwstijlen en kunststromingen.

Dinsdag t/m vrijdag

11:00 - 12:30 en 13:00 - 16:00 uur

Maandag en zaterdag

12:00 - 12:30 en 13:00 - 15:00 uur

Audiotour

Ontdek de verborgen schatten

De hoogtepunten van de basiliek hebben we voor je geselecteerd. Achter elk van deze hoogtepunten schuilt een bijzonder verhaal. Vraag bij je bezoek naar de audiotour en luister al dwalend door de kerk naar de verhalen. Of laat je meevoeren met de toer die alle highlights aan het licht brengt.

Informatie audiotour

De toegang tot de basiliek is gratis.

Audiotour €3,-

gratis met BankGiro Loterij VIP-kaart

Hoe kom je bij de basiliek?

Per auto

Op korte loopafstand zijn diverse parkeergelegenheden, bijvoorbeeld Parking Amsterdam Centrum.

Openbaar vervoer

De basiliek ligt schuin tegenover het Centraal Station. Vanaf daar wandel je er dus gemakkelijk naartoe. Voor de deur stoppen bussen 22, 48, 755, 757, 759, 761 en 763. Plan je reis op 9292.nl.

Prins Hendrikkade 73
1012 AD Amsterdam